fbpx
preloader
Sus

Cum să depozitezi corect palinca?

admin 2022-09-28 0 comments
Arpad palinca premium

O băutură foarte bună este ceva ce majoritatea dintre noi preferă să păstreze pentru ocazii speciale. Și mulți dintre noi cred că, dacă stă mai mult timp în bar, experiența va fi mai memorabilă. Dar chiar și palinca de cea mai bună calitate nu trebuie păstrat prea mult timp. Mai ales dacă nu este depozitat în condiții adecvate.

Dacă doriți să vă bucurați de gustul băuturii preferate pentru o perioadă lungă de timp, există câteva lucruri la care ar trebui să acordați atenție. În acest post, am adunat cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știm despre depozitarea pălincii acasă!

Pălinca poate expira?

Cei mai mulți oameni cred că pălincii pot fi păstrate pentru aproape orice perioadă de timp, chiar până la sfârșitul timpului, datorită conținutului ridicat de alcool. Cu toate acestea, această ipoteză este, în cel mai bun caz, doar pe jumătate adevărată. Este greșită din mai multe puncte de vedere.

În primul rând, merită menționat faptul că este foarte dificil (practic imposibil) ca palinca să se strice, adică să devină impropriu pentru consum. Cu toate acestea, în timp, își poate pierde o mare parte din valoarea sa plăcută. Gustul se schimbă, aroma devine mai slabă și mai puțin plăcută.

Acest lucru se întâmplă în special atunci când sticla nedeschisă este depozitată. În condiții necorespunzătoare sau când sticla este păstrată în frigider prea mult timp după deschidere.

Dar calitatea poate fi, de asemenea, grav afectată de oxidare, pentru care conținutul de alcool al spirtului poate fi un factor important. Alcoolul este un conservant, ceea ce înseamnă că un coniac de 40 de grade își va pierde valoarea de savurare mai repede după deschidere decât o băutură mai tare.

La temperatura camerei și protejate de lumină

Palinca nedeschisă trebuie protejat de lumină sau într-un loc cu lumină slabă în casă. Motivul principal este că lumina poate provoca un proces chimic. Poate face ca concentrația inițial scăzută a unui compus numit carbamat de etil să se acumuleze în palincă.

De asemenea, trebuie reamintit că un mediu prea cald nu este bun pentru băutura noastră preferată. O băutură prea rece își pierde mult din valoarea de plăcere atunci când este consumată. Prin urmare, este recomandabil să depozităm palinca nostru la temperatura camerei sau la câteva grade mai puțin.

De asemenea, asigurați-vă că flaconul este întotdeauna ținut în poziție verticală. În cazul băuturilor deschise, este deosebit de important ca sticla să nu fie niciodată așezată pe o parte. Dacă este mai mare suprafața expusă oxigenului, atât mai repede se va deteriora băutura.

O palincă bună nu merită să fie păstra mult timp

O sticlă cu o băutură foarte bună este ceva ce mulți oameni preferă să păstreze pentru ocazii speciale. Este important de știut, însă, că palinca nu este ceva pentru care să vă păstrați la nesfârșit. Spre deosebire de alte băuturi, cum ar fi vinul, palinca nu evoluează în timp și, în cel mai bun caz, are același gust ca atunci când a fost îmbuteliat.

Bineînțeles, odată deschis, indiferent de calitatea superioară a pălincii, nu este util să îl păstrați pentru o perioadă lungă de timp, deoarece își pierde treptat valoarea de plăcere. Chiar dacă este ținută în frigider.

Bineînțeles, conținutul ridicat de alcool înseamnă că va dura mult mai decât o sticlă de vin nedeschisă, dar tot nu merită să o păstrați mai mult de o lună.

Post a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *