fbpx
preloader
Sus

Ce trebuie să îndeplinească pentru a fi numit ,,palinka,,?

admin 2019-02-15 0 comments

Ce trebuie să îndeplinească pentru a fi numit ,,palinka,,?

Hungaricum. Spirite. O băutură spirtoasă unică, obținută exclusiv din fructe zemoase cultivate în Ungaria. Gura trebuie să îți saliveze și aproape că poți gusta aroma arzătoare, liniștitoare pentru stomac și care îți pompează sângele, a unei bune palincă ungurești!

Această băutură națională, cu un conținut de fructe de 100% și un conținut minim de alcool de 37,5%, a devenit pe bună dreptate celebră în întreaga lume. Puteți alege chiar și dintr-o selecție de băuturi pentru încălzirea gâtului din zone protejate cu o tradiție de sute de ani, cum ar fi palinca de prune ,,Satu Mare,, palinca de mere ,,Szabolcsi,, sau palinca de piersici ,,Gönczi,,.

Deși înainte de secolul al XX-lea se făcea în principal din prune, astăzi se poate face o palincă delicioasă din aproape orice tip de fructe cultivate în Ungaria. În plus față de ingredientele tradiționale, o palincă excelentă poate fi făcut și din fructe de soc, cicoarő sau zmeură sălbatică. Există patru etape distincte în procesul de producție: mai întâi, selecția și pregătirea fructelor suculente (fără sâmburi și cu pulpă, dacă este necesar), urmată de fermentație, fără adaos de zahăr.

După ce fermentația este completă (aproximativ 10-15 zile), are loc distilarea, în timpul căreia mustul este distilat și alcoolul este evaporat. Ultima etapă este cea de rafinare, care ajustează conținutul de alcool al băuturii. În acest stadiu, se pot adăuga fructe, iar rachiului rezultat, care încălzește gâtul, se numește ,,palincă maturată pe pat de fructe,,. Brandy-ul de calitate superioară este cel mai des obținut din mere, prune, pere, caise, cireșe, zmeură sau căpșuni.

Post a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *