fbpx
preloader
Sus

Cum de a alege pălinca pentru a merge cu mâncarea ta?

admin 2022-06-28 0 comments

Dacă sunteți un iubitor de mâncare, veți dori întotdeauna să găsiți echilibrul potrivit între feluri de mâncare pentru a obține cele mai bune arome. Palinca este unul dintre cele mai bune adaosuri la o masă, așa că, dacă doriți să îl asociați cu mâncarea într-un mod cu adevărat profesionist, ar trebui să citiți mai departe.

Ce este un aperitiv?

Pentru început, merită să clarificăm terminologia necesară pentru a asorta mâncarea și băutura, cum ar fi aperitiv. Cuvântul provine din latinescul “aperire”, care înseamnă a deschide, și poate fi orice băutură alcoolică consumată înainte de o masă mare.

Atunci când este consumat pe stomacul gol, un aperitiv stimulează producția de acid gastric și crește senzația de foame, ceea ce face ca masa să fie și mai gustoasă. De regulă, aperitivele nu sunt dulci și, în cele mai multe cazuri, sunt însoțite de o gustare pentru a nu vă simți foamea.

Aperitivele tipice variază de la o țară la alta, cu ouzo în Grecia, becherovka în Republica Cehă, și bineînțeles palinca în Ungaria și în România.

Ce este digestiv?

Un digestiv este o băutură care se consumă după o masă copioasă. Digestive poate fi aproape orice alcool, este conceput pentru a ajuta digestia și pentru a asigura o etanșare perfectă. Digestivele tind să fie mai puternice, mai energice și mai bogate în alcool decât aperitivele. Alte digestive excelente sunt prunele, coacăzele negre, fructele de soc sălbatic și marc.

Merită să acordați atenție combinației potrivite de băuturi și alimente, deoarece împreună pot oferi o experiență gustativă extraordinară. Pentru o salată ușoară, o băutură mai ușoară este un bun digestiv, în timp ce pentru o tocană serioasă de șuncă, o băutură spirtoasă mai musculoasă de 60 % ar putea fi cea mai bună alegere. Ținând cont de aceste aspecte, să trecem la modul de a obține cele mai bune combinații de arome.

Carne albă

Cele mai bune garnituri pentru carnea albă sunt piersicile, mandarinele, cireșele, vișinele, perele, gutuile, gutuile, ghimbirul, strugurii și zmeura. Așadar, căutați arome ușoare, fructate și proaspete, pline de savoare, care să însoțească perfect carnea albă.

Peștele

Palincă de piersici, vișine, mere, mandarine, gutui, struguri, ghimbir și cireșe negre sunt cei mai buni prieteni pentru mâncărurile de pește. La fel ca și carnea albă, aromele proaspete și vibrante se potrivesc bine cu peștele. Pălinca de piersici, de mere și de struguri se potrivește perfect cu mâncărurile cu fructe de mare.

Carne roșie și vânat

Carnea roșie este asortată cu cele mai serioase preparate, cum ar fi prunele, coacăzele negre, fructele de soc sălbatic, palinca de pere și palinca de ghimbir. Aceste arome armonizează perfect aromele cărnii roșii, oferind o profunzime a gustului care nu ar fi fost simțită fără băutură. Pentru carnea de vânat, recomandăm, de asemenea, arome similare cu cele ale cărnii roșii, dar cu adaos de palinca de cozonac, lista devine lăptoasă.

Salatele

Salatele vor fi, de asemenea, pline de arome proaspete, cum ar fi piersici, cireșe, mere, pere, cozonac, struguri, mandarine, ghimbir și căpșuni cu coniac. Nu poți da greș cu aceste arome cerești.

Grătarul pentru legume

Piersicile, merele, perele, gutuile și cireșele negre sunt acompaniamentul perfect pentru legumele la grătar. Nu vom insista asupra ei, este pur și simplu impecabilă.

Brânzeturi și deserturi

Sperăm că informațiile de mai sus vă vor ajuta să vă bucurați de o cină gourmet autentică!

Brânzeturile sunt însoțite de mere, pere, gutui, coacăze, struguri, și palica de coacăze negre. Iar pentru desert, piersicile, vișinele, perele ,,vilmos,, strugurii, zmeura, căpșunile, coacăzele și palinca maturată duble pe pat sunt cele mai bune alegeri.

Post a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *