fbpx
preloader
Sus

Consumul de alcool înainte de a vă urca la volan

admin 2022-10-22 0 comments

Conducerea sub influența alcoolului este o infracțiune frecventă în țara noastră. Cu toate acestea, mulți oameni nu se urcă intenționat la volan sub influența alcoolului, pur și simplu pentru că ei cred că un singur pahar nu poate face rău. Dar adevărul este că există o toleranță zero pentru conducerea sub influența alcoolului pe drumurile noastre, ceea ce înseamnă că până și o cantitate mică de alcool detectată de aparatul etilotest va duce la o sancțiune mare și la interzicerea dreptului de a conduce.

Dar cât de îngrijorați trebuie să fim dacă ieșim la masă și ni se oferă un pahar de palinca? Cât timp durează ca alcoolul să părăsească corpul și când ne putem urca din nou în mașină fără să ne facem griji că vom avea accidente sau că ne vom pierde permisul de conducere?

Acum vă vom arăta cum să vă beți palinca preferată în mod responsabil dacă intenționați să vă urcați la volan mai târziu!

Conducerea sub influența băuturilor alcoolice nu este doar costisitoare, ci pune și viața în pericol!

În Romania aplică o politică de toleranță zero în ceea ce privește consumul de alcool la volan. Acest lucru înseamnă că nu este permis să beți înainte sau în timp ce conduceți. Atât de mult încât doar o alcoolemie de 0% este considerată acceptabilă în cazul unui test de alcoolemie.

Dacă testul de alcoolemie indică un rezultat chiar și puțin mai mic decât acesta, vă puteți aștepta la o amendă mare și chiar la o suspendare temporară a permisului de conducere.

Acest lucru înseamnă că trebuie să fim foarte atenți când și cât de mult alcool consumăm înainte de a ne urca în mașină, pentru că nu trebuie să ne îmbătăm complet: un singur pahar consumat din imprudență în timpul unei ieșiri în oraș poate fi suficient pentru a cauza probleme.

Cât timp este necesar pentru a absorbi 4 cl de palinca?

Mulți oameni se gândesc dacă câteva biscuiți sau o cafea tare după un pahar de băutură vor ajuta la absorbția mai rapidă a alcoolului. Totuși, aceasta este o concepție greșită fundamentală, deoarece nici carbohidrații, nici grăsimile nu neutralizează alcoolul, iar cofeina ajută doar într-o oarecare măsură la reducerea stării de plictiseală.

Alcoolul poate fi descompus doar de enzimele din ficat, ceea ce înseamnă că procesul poate dura mai mult sau mai puțin timp, în funcție de compoziția corporală, de grăsimea corporală, de vârstă și de o serie de alți factori. Este important, de asemenea, dacă o băutură este consumată pe stomacul gol, precum și cantitatea și timpul de care are nevoie pentru a ajunge în organism.

Cu toate acestea, calculele efectuate cu ajutorul Alcohol Calculator sau al aplicației AlcoDroid arată că, în medie, este nevoie de aproximativ 2 ore pentru a elimina alcoolul din organism după ce se consumă 4 cl de alcool cu o concentrație de 50%.

Dar asta înseamnă că, după un pahar de palincă, teoretic putem să ne urcăm la volan fără frică de accidente sau sondaje neașteptate? Teoretic, da, dar în practică, așa cum am menționat mai sus, acest timp poate varia de la o persoană la alta.

Prin urmare, dacă intenționați să vă urcați la volan, cel mai bine este să nu consumați deloc alcool în ziua respectivă.

Așadar, pentru a vă asigura că vă puteți bucura de o experiență perfectă atunci când ieșiți în oraș, merită să plecați pe jos sau să luați un taxi spre casă, chiar dacă ați băut doar o cantitate moderată din băutura preferată!

Post a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *