Back to top

Băuturi afrodisiace pentru ziua de San Valentin

admin 2023-02-04 0 comments

Ziua de San Valentin este o sărbătoare specială, când toate cuplurile își petrec un timp împreună, dar acest lucru poate fi și momentul întâlnirilor așteptate de mult timp. Un astfel de eveniment nu poate fi lipsit de băuturi afrodisiace, indiferent dacă vorbim despre cupluri care se află în formare sau care trăiesc împreună de mulți ani. O întrebare este de așteptat să apară în acest sens: există astfel de băuturi în realitate?

Să vedem adevărul în această privință!

În realitate, orice material care îmbunătățește dorința sexuală se consideră a fi un afrodisiac sau un afrodisiac. Acest lucru poate fi un material vegetal, animal sau mineral, adică condiment, fruct sau chiar băutură.

Consumarea acestora schimbă echilibrul substanțelor chimice din organismul nostru și, în anumite cazuri, pot îmbunătăți anumite funcții din organism. Mai jos prezentăm câteva băuturi care pot fi considerate afrodisiace.

Ginul

Dintre toate licorelele, ginul are cea mai mare capacitate de stimulare a dorinței, deoarece este un lichid impregnat cu materii vegetale care sunt neutre în mod natural, printre care, de exemplu, mușețelul are un efect specific asupra libidoului bărbaților. Având în vedere că mușețelul este principalul ingredient al acestui gin, nu este întrebare că acest băutura poate fi inclusă în categoria afrodisiacelor.

Vinurile

Desi vinurile sunt adesea incluse în lista băuturilor afrodisiace, nu toate tipurile sunt considerate afrodisiace tipice. De exemplu, un studiu italian din 2009 a constatat că consumul moderat regulat de vin roșu poate fi legat de apariția dorinței sexuale mai mari la femei. Cu toate acestea, pare că vinul alb nu are același efect. Secretul acestei diferențe probabil se află în rezveratrolul găsit în vinul roșu, care are un puternic efect antioxidant și antiinflamator. Acest lucru îmbunătățește fluxul sanguin, care poate avea un efect afrodisiac asupra oamenilor. Acest material se găsește în vinul roșu într-o concentrație mult mai mare decât în vinul alb.

Absintul

În secolul 19, absintul a fost una dintre primele tipuri de alcool care a primit o promovare serioasă, inclusiv în publicitatea sa ca afrodisiac. Această efect a fost atribuit în principal izmaltei din compoziția sa, care conține un compus chimic cu efect afrodisiac conform unor înregistrări. Deși acum nu mai este principala componentă a băuturii, încă se află pe această listă, astfel încât în anumite cazuri poate fi încercat.

Spumantul

Sunetul dopului de sampanie, pâlpâitul bulelor și experiența gustativă ridică sampania la rangul băuturilor clasice care încurajează dorința. De asemenea, bulele ajută alcoolul din sampanie să intre mai rapid în circulația sângelui, ceea ce întărește încă și mai mult starea. Aroma de drojdie, conform unor studii, are, de asemenea, un efect asupra feromonilor feminine.

Vodca

Desi în sine vodca nu este considerată un afrodisiac, având în vedere că vorbim despre o băutură fără gust, se poate profita în siguranță de avantajele sale. De exemplu, safranul, șofranul, anumite condimente și fructe se potrivesc perfect cu vodca și amestecate cu acestea poți servi o doză de afrodisiac.

Cocktails

Nu putem să trecem peste diferitele cocktail-uri atunci când vorbim despre băuturi care cresc libidoul, deoarece efectul afrodisiac al diferitelor ingrediente poate fi combinat în aceste băuturi amestecate. De exemplu, nu putem să omitem granatul, care își datorează puterea de îndrăgostire stimulării circulației sângelui și creșterii sensibilității datorită antioxidantilor. Este un amestec perfect cu ginul conținând ienupăr, care, dulcificat cu puțină miere, se topește într-un adevărat băut tentant în pahare. Să vedem ce avem nevoie pentru o porție!

  • 4,5 cl gin
  • 2 cl sirop de miere (1/2 miere, 1/2 apă)
  • 3 cl suc de granat
  • 3 cl suc de mere

Se amestecă toate ingredientele într-un shaker cu gheață, apoi se toarnă în pahar!

Un alt hit în acest domeniu poate fi cocktail-ul 75 cu rădăcini franțuzești, în care ginul se întâlnește cu spumantul, întărind astfel efectul lor afrodisiac.

Ce avem nevoie pentru o porție:

60 ml gin 1 linguriță de zahăr 15 ml suc de lămâie 150 ml spumant sec

Cu excepția spumantului, se shakează toate ingredientele cu gheață într-un shaker și se filtrează prin gheață într-un pahar și se toarnă spumantul.

Toate acestea sunt doar vârful aisbergului atunci când vine vorba de băuturi care cresc libidoul. De aceea, este îndrăzneț să experimentați chiar și cu mult înainte de ziua îndrăgostiților, astfel încât să găsiți rețeta perfectă a băuturii cu efect afrodisiac pentru a-ți surpinde iubitul sau iubita de Valentin.

Post a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *